scharrolletjes

 

Scheveningse scharrolletjes

Ingrediënten: 3 a 4 personen

– 6 kleine scharfiletjes;
– 6 kleine stukjes zalm;
– 4 champignons;
– 6 groene asperges;
– 4 kleine worteltjes;
– 3 cherrytomaatjes;
– 2 bosuitjes;
– 1 pakje roomsaus;
– Geraspte kaas;
– Truffel-olie;
– Kookroom;
– Noilly prat (Franse droge vermouth);
– Zout;
– Peper.


Keukenmaterialen:

– Cocktailprikkers;
– Ovenschaal.


Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg de scharfilets naast elkaar. Kruid ze ligt met zout en peper.
Leg de stukjes zalm op de scharfilets en rol ze op. Zet ze vast met cocktailprikkers. Kwast de buitenkant in met de truffel-olie.

Maak de roomsaus volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje en roer de geraspte kaas erdoor heen. Plaats de scharrolletjes in een vuur vaste schaal en bedek ze met wat room-kaassaus. Bak ze 15 min. in de oven.

Snijd intussen de champignons in kleine blokjes en fruit ze aan. Bak de fijn gesneden bosuitjes mee.
Voeg een scheutje Noilly Prat toe.
Blus af met wat kookroom en laat inkoken. Snijd de worteltjes en asperges klein en blancheer ze even.

Maak een serveer-bord of schaal op: champignons in het midden, de scharfilet in stervorm er bovenop. Giet de overige warme kaassaus er overheen. Garneer met worteltjes en asperges, en gehalveerde cherrytomaat.

Eet hierbij gebakken aardappels en bijvoorbeeld sla.